Fas 2 inträder: experiment-fasen! Där blandas surdegarna med Old Gold-öl, Pripps Blå, äcklig fruktyoghurt, och ja-allt med syra i sig! Det går välan sådär. Visst jäser det, men man börjar undra vad som jäser och varför det jäser, när man stoppar der näsan i det. Sedan bakar man på med friskt mod. Blandar i alla gamla mjölslattar man har från 1995 i skafferiet. Inte spelar det någon roll vad för slags mjöl man har. Använd allt, tänker man rebelliskt och tittar med ett hån på Saltå Kvarn-påsen som tog slut under fas 1. Det är ju finanskris!
Jovisst! Det jäser, men vad det luktar. Bröd blir det, men ingen vill riktigt ha det. Smakar underligt, inte konstigt, men underligt! Brödet hamnar i sopen.
Man börjar inse att fas 2 endast är en utvecklingsfas viktigt för att befria sig själv och bli en självständig och duktig bakerska som vågar ta avsteg från givna recept men ändå inse vad som håller och smakar i längden.
Så mitt råd till er alla är: SMAKA PÅ DEGEN!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar